Het geluk van Mozarts Zauberflöte

(live-muziek en lezingen)
Plaats: 
Het Cenakel, Cenakel 1 Tilburg
Tijd: 
zo. 16 juni van 13:00-15:30 (zaal open om 12:30)
Parkeren: 
zie www.cenakel.nl/images/Parkeren_Cenakel_LR.pdf
Aanmelden: 
overmaken van € 15,- op IBAN NL70ABNA0433605790 t.n.v. Lect. Ros. Centrum Eindhoven

Er is een draad door de geschiedenis van muziek, poëzie en psychologie die de ontwikkeling van de onsterfelijke ziel blootlegt. Mozarts muziek getuigt van zowel de lichtheid van de geest als het dramatische van het lichtproces in ons. De geestelijke bruiloft wordt beleefbaar wanneer de magistrale zon de duisternis verdrijft, zoals de slotscène weergeeft.

De opera Die Zauberflöte  van  Wolfgang Amadeus Mozart (1791)  is meer dan een onderhoudend verhaal op schitterende muziek. Al enkele eeuwen resoneert de opvoering ervan bewust of onbewust in het innerlijk van de toehoorder en –schouwer, mensen op meer dan één niveau ontroerend.

In een tijdsgewricht dat scharnierde van culturele adolescentie naar menselijke volwassenheid werd met deze opera een hermetische stimulans in de cultuur gebracht die tot op de dag van vandaag zeggingskracht heeft. De vrolijke en dramatische combinatie van de lichtheid van de geest met de wijsheid vanuit de alchemische bruiloft van Christiaan Rozenkruis geeft een historische aanzet tot het Aquarius-beleven voor mensen door mensen.

In dit mini-symposion worden delen van Die Zauberflöte live ten gehore gebracht, en wordt de betekenis uitgediept in enkele korte lezingen. De muziek en de lezingen worden verzorgd door leerlingen van de Geestesschool van het Gouden Rozenkruis (www.rozenkruis.nl).

Praktische informatie:

  • Op het terrein kan niet worden geparkeerd; voor parkeren zie www.cenakel.nl/images/Parkeren_Cenakel_LR.pdf.
  • Om van een plaats verzekerd te zijn kunt u zich aanmelden door overmaken van € 15,- op IBAN NL70ABNA0433605790 t.n.v. Lect. Ros. Centrum Eindhoven.
  • Aan de zaal betalen is ook mogelijk (alleen contant).
Locatie: 
Het Cenakel
Cenakel 1
5022KK Tilburg
Nederland
Datum: 
zondag, juni 16, 2019 - 13:00