Het mooie Westen

Mythen en symbolen in Egypte
Spreker: 
Corina Zuiderduin

Als opmaat voor het Symposion ‘Egypte. Mysteriën, Tempels, Mens en Magie’ geeft Corina Zuiderduin een introductievoordracht over Het Mooie Westen, mythen en symbolen in Egypte.

Het westen is het mooie land achter de horizon. Het is de plaats van de zon. Hoe ziet dit land eruit? En hoe hangt dit land samen met deze wereld? Het boek Het Mooie Westen waarop de lezing is gebaseerd gaat over de kern van alle wezens, over samenwerking en harmonie die in de structuur van de kosmos verweven is.
Farao’s, priesters en gewone Egyptenaren streefden ernaar te leven in harmonie met Maät, de godin van harmonie en evenwicht, goed bestuur en goed leven. Haar symbool was de veer, en als je hart na de dood net zo zwaar en net zo licht was als die veer, leefde je verder in Osiris’ rijk.

Corina Zuiderduin MA studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zij specialiseerde zich in kunst uit diverse culturen, met name in de Egyptische kunst en cultuur. Vanaf 2007 geeft zij lessen beeldende vorming in Rijksmuseum van Oudheden en in Museum Volkenkunde. Zij studeerde aan de Rietveldacademie en is actief op diverse terreinen van kunst en kunstgeschiedenis.
Zij schreef het prachtig geïllustreerde boek Het Mooie Westen waarin de kunst uit de Egyptische tempels en graven wordt verbonden met de geestelijke en vaak innerlijke ideeën die erachter staan. Tijdens deze avond is het boek te koop en na afloop kun je het laten signeren door de auteur.

Aanmelden: U kunt zich hier aanmelden o.v.v. Pentagram boekwinkellezing Het Mooie Westen 18 juni 2019.

Locatie: 
Pentagram Boekwinkel
Bakenessergracht 1
2011 JS Haarlem
Nederland
Datum: 
dinsdag, juni 18, 2019 - 20:00