Van Egypte naar Atlantis

De Boven- en Onderwereld van Osiris
Spreker: 
WillemZitman
Adres: 
Bakenessergracht 1, Haarlem
Tijd: 
14:00 tot 16:30

In 1969 verscheen een egyptologische studie over de herkomst van de voorouders van de Egyptenaren die in de Horus-tempel te Edfoe op de wand staat gegraveerd. De tekst bevestigt de catastrofale ondergang van een eilandenrijk in lang vervlogen tijden, de bakermat van de Egyptenaren.
Dit eilandenrijk, dat Atlantis zou zijn, was ten gevolge van een ongekend grote natuurcatastrofe verzonken onder de zeespiegel van de Atlantische Oceaan – een gegeven dat de gemoederen van de mensheid al millennia lang bezighoudt. Wat is het verband met Egypte? Ligt daarin het antwoord op de vraag: Waarom bouwden de Egyptenaren die kolossale piramiden?
Bijna 50 jaar lang is de spreker trouw aan zijn eigen devies: ‘Ad fontes! Volg de sporen...’ naar het verloren verleden van het oude Egypte. Opzienbarende ontdekkingen geven je dan nieuwe inzichten in hun rituelen en cultuur, die zij verwoordden in de Piramideteksten, Sarcofaagteksten, Onderwereldboeken en in het Dodenboek. Een ontknoping, gebaseerd op feiten, die alle fantasie te boven gaat, is het resultaat!

Willem Zitman (1941) studeerde bouwkunde en antieke astronomie en chronologie. Hij specialiseert zich in Egyptologie en doet onderzoek naar het ontstaan van het Oude Egypte.

In Pentagram Boekwinkel, Bakenessergracht 1, Haarlem
Tijdens deze avond is het gelijknamige boek te koop en na afloop kun je het laten signeren door de auteur.

Aanmelden: U kunt zich hier opgeven via aanmelden o.v.v. Pentagram boekwinkellezing Van Egypte naar Atlantis 15 september 2019
 

 

Locatie: 
Pentagram Boekwinkel
Bakenessergracht 1
2011 JS Haarlem
Nederland
Datum: 
zondag, september 15, 2019 - 14:00